Wednesday, January 15, 2014

Bokwa

Ce este Bokwa®

Bokwa® este un program cardio de grup care se bazează pe mișcări ce trasează litere, cifre și semne, executate pe fundalul sonor al unor hituri internaționale. 


Bokwa® este genul de program care se potrivește oricui pentru că este foarte ușor de urmat de oricine știe literele alfabetului și cifrele, este eficient în arderea caloriilor și în creșterea capacității cardiorespiratorii, este energic și revigorant și totodată ține activă mintea pe parcursul întregii ore. 


Pentru că mișcările se rețin extrem de repede și nu presupun abilități speciale de dans, clasa de Bokwa® poate fi urmată în același timp de începători, intermediari și avansați, de cei care se mișcă cu ușurință în ringul de dans și de cei care nu au mai călcat de ani buni într-o sală de sport, de copiii care abia au învățat literele și cifrele sau de sportivii de performanță care vor să fie provocați cu ceva mereu nou.


Bokwa® este o formă de joacă, o metodă de a antrena mintea și corpul, este libertate de construcție și de mișcare, ieșire din tipare, o recomandare pentru cei care se plictisesc repede și simt mereu nevoia de ceva nou.



***
  •       Un program cardio de grup în care participanții ”desenează” litere, cifre și semne prin mișcări simple, ușor de urmat;
  •       Fără pași de dans, fără coregrafii prestabilite, fără elemente numărate;
  •       Energic și eficient în arderea grăsimilor, potrivit pentru persoanele care vor să slăbească, să își îmbunătățească starea de sănătate și să crească nivelul de coordonare motrică.




Literele, cifrele și semnele utilizate în Bokwa® sunt precum fundația unei case, elemente stabile cu care și pe care instructorul poate să construiască mereu altceva. Acestea sunt elementele fixe care le asigură participanților doza necesară de confort în execuție dar care permit totodată instructorului să jongleze cu alăturări simple sau combinații dificile, să se adapteze instant la nivelul celor prezenți în sală și să complice execuția.





La succesul orei de Bokwa® contribuie și muzica aleasă pentru fundal, pentru că ea dă tonul și ține ritmul, venind în sprijinul participanților și al instructorului cu beat-uri constante ce permit reluarea pașilor și a construcțiilor oricând se simte nevoia. Dana Badea - Instructor Bokwa 

No comments:

Post a Comment